Geschiedenis van inforum

we gaan terug in de tijd ...

12 november 2019

versie 7.0

inforum verbetert bestaande, en ontwikkelt nieuwe, functionaliteiten om zoekopdrachten te optimaliseren. Ze bieden een serie nieuwe mogelijkheden
De verbeterde portabiliteit staat het toe dat inforum elk moment geraadpleegd kan worden vanaf uw smartphone, tablet, PC enz...
Specifieke functionaliteiten De vlinder ontpopt ! inforum versie 7 ...

2 november 2018

versie 6.1

Zelfs al is het grotendeels onopgemerkt gebleven voor de gebruiker, technologisch is er een grote sprong gemaakt. inforum neemt afscheid van SirsiDynix en wordt helemaal onafhankelijk. Opensourcesoftware wordt geïmplementeerd: krachtiger én toekomstbestendiger. 
Van rups naar ... vlinder, inforum 6.1 op weg naar inforum versie 7
Van rups naar ... vlinder, inforum 6.1 op weg naar versie 7

juni 2014

versie 6

Versie 6 van inforum doet een beroep op de technologie "Enterprise" van SirsiDynix. Die laat het niet alleen toe om de inhoud ter beschikking te stellen aan een specifieke regio, gegevens kunnen vanaf nu ook verder opgesplitst worden in informatie voor gemeentes en OCMW's, enz...

juni 2008

versie 5

inforum behoudt nog altijd de krachtige zoekmachine van Sirsi maar voegt daar zelf talloze functionaliteiten aan toe. Die maken het voor iedere gebruiker mogelijk om zijn of haar werkomgeving te personaliseren. Inforum wil de gebruiker persoonlijker aanspreken.

01/09/2000

versie 4

inforum trekt de stoute schoenen aan en gaat over op Webcat van Sirsi. De integratie op het web is compleet. inforum is nog altijd te raadplegen op het intranet via PubliLink, maar vanaf nu kan men ook toegang verkrijgen via het internet. De gegevens zijn eveneens gesorteerd om te beantwoorden aan specifieke noden van de gemeentes, OCMW's en politiezones

01/09/2000

inforum esv

inforum neemt de rechtsvorm aan van een economisch samenwerkingsverband.
inforum is een samenwerking tussen Dexia en de Vereniging van Belgische Steden en Gemeenten.

1996

inforum V3

PubliLink wordt geboren! Dit privé-netwerk van het Gemeentekrediet van België maakt gebruik van de nieuwe internet/intranet-technologie. inforum is een van de eerste diensten die geraadpleegd kan worden op het nieuwe netwerk. inforum draait nog altijd op Dobis/Libis. Een eerste grafische gebruikersomgeving met een browser-gebaseerde OPAC-module [OPAC - Online Public Access Catalog] wordt gebruikt voor de raadpleging van gegevens.

1995

inforum V2

inforum draait nog altijd op Dobis/Libis maar is voortaan ook toegankelijk vanaf een PC. Een grafische gebruikersomgeving gelijkaardig aan Windows 3.1 zou in de toekomst vooruitgang kunnen bieden..

18/04/1991

lancering van inforum V1

inforum V1 draait op de infrastructuur van het Gemeentekrediet van België en gebruikt de technologie Dobis-Libis (toen een geavanceerde bibliotheeksoftware, bedacht en uitgewerkt in Dortmund [Dobis - Dortmunder Bibliotheksystem] en Leuven [Libis - Leuvens Integraal Bibliotheek & Informatiesysteem]).
inforum is via terminals beschikbaar op het Videotex-netwerk en werkt met 300 bauds per seconde.

1989

inforum is er !

inforum is geboren uit de noodzaak om het documentatiefonds van de Vereniging van Belgische Steden en Gemeenten toegankelijk te maken voor haar leden en informatie met hen te delen.
inforum is de vrucht van een samenwerking tussen de VVSG en het voormalige GKB (Gemeentekrediet van België, achtereenvolgens Dexia en Belfius).
Het team wordt gevormd en gaat aan de slag!

Adres

Aarlenstraat 53
1040 Brussel

IBAN: BE98 0910 1127 7893
BIC: GKCC BE BB
ESVR: BLF000103
BTW: BE0472.721.679
RPR Brussel

Contacts

Email: helpdesk@inforum.be
Telefoon: 02/238.50.60